maanantai 4. lokakuuta 2010

Sunnuntai

Sunnuntai onkin sitten argentiinalaisentangon treenipäivä. Hyvää jumppaa ja tasapainoharjoittelua minun kropalleni. Leikkauksen jälkeen tasapainokyky oli ihan hukassa.
Hyvin olen saanut sitä taitoa takaisin. Kovaa treeniä ja harjoitusta.
Tuskin koskaan palaa normaaliksi, mutta eipä haittaa.
Pikkasen askel ohjeita:)))

Ochot ovat askelia, joissa käännytään pivotoiden tukijalan päkiän varassa. Käännöksen aikana paino on kokonaan tukijalan varassa ja vapaa jalka seuraa rentona ’pitkin’ lattiaa toisen jalan kautta (polvet yhdessä).Kaksi peräkkäistä käännöstä piirtää lattiaan kahdeksikon eli ochon (ocho = 8). Ocho adelante: askel otetaan eteenpäin, Ocho atrás: askel taaksepäin. Molemmat ochot voivat liikkua sekä eteen- että taaksepäin.

Parada on pysäytysaskel, jossa pysäyttävä jalka on painoton.
Pasada on (yleensä naisen) meno pysäyttävän jalan yli.
Barrida / arrastre on parin painottoman jalan siirto lattiaa pitkin.

El sandwich / el mordito on askelikko, jossa parin jalkaterä jää toisen jalkaterien ’puristukseen’.

Giro (Moulitneta) on askelikko, jossa toinen tai molemmat parista kiertävät ympyrän kehällä askelikolla: taakse– sivulle – eteen – (pivot) – sivulle – (pivot) – taakse.

Sacada on painollinen askel parin jalkojen väliin, jolloin painon siirtyminen jalalle synnyttää voimakkaammanimpulssin toisen osapuolen seuraavalle askeleelle. (Sacada tarkoittaa alunperin uudelleen sijoittamista =replacement)Sacadat voi tehdä joko eteen. sivulle tai taakse suuntautuvina askeleina. Sacadan voi tehdä kumpi tahansa.

Cadena on askelikko, jossa sacadat sekä sivu- ja taka-askeleet vuorottelevat ketjuna.

Cortado on katkaistu askel, jossa osa painosta käy jalalla pääpainon säilyessä vanhalla tukijalalla. Lantio ja polvi eivät jousta pysäytyksessä.

Ei kommentteja: