sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Perhonen

Lasiperhonen näitä on tullut tehtyä vuosia sitten koristeiksi.Viikon loppu
vilahti. Kiva tanssireissu tuli tehtyä perjantaina. Aina on mukavaa tavata tanssi tuttuja kummasti sitä tutustuu aivan ihaniin ihmisiin. Ystäviä ei ole koskaan liikaa.

Sairauden aikana en jaksanut hoitaa ystävyys suhteita aika meni "olo tilassa"pelossa mitä tapahtuukaan. Osa ystävistäni tuli läheisimmiksi ja osa vain katosi. Olen miettinyt sitä monesti
miksi näin kävi. Ehkäpä se oman itsensä kuolemisen pelko tulee voimakkaasti läsnä olevaksi. Ehkäpä nykyään sairaus on pelottavaa tässä tehokkaassa työ vauhdissa. Ehkäpä on vaikeaa seurata ystävän sairautta, kun ei oikein tiedä mitä siinä voisi tehdä.......Voisi vaikkapa kuunnella. Voisi kysyä...missä voin auttaa. Voisi vaikkapa itkeä, nauraa yhdessä. Voisi vaikkapa olla hiljaa läsnä.
Ihanuus mies ystäväni lohdutti minua päivää ennen leikkausta. Menimme nukkumaan ja minua pelotti suunnattomasti sairaalan lähtö ja leikkaus. Nyyhkytin hiljaa peiton alla ajatellen viimeinen iltani..oikeesti:)))
Pimeässä huoneessa hän luki minulle rukouksen Levolle laske Luojani.......
Mummoni ihana mummoni opetti sen minulle pienenä. Tuli turvallinen ja hyvä olo.


Äitini sanoi eräänä päivänä minulle. On se kumma, kun tulee vanhaksi ja sairaaksi eivät ystävätkään enään käy, soita, muista. Niinpä olisikohan siinä ajatuksen paikkaa minulle/meille.
Tänä iltana ajattelen kaikkia ystäviäni toivoen heille hyvää elämää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tekijänoikeussuojaa voivat saada useat kotisivun elementit, kuten sivun yleissuunnittelu, teksti ja kuvat. Järkevintä on pyrkiä estämään tekijänoikeuden loukkaukset etukäteen informoimalla sivulla vieraileville, että sivu on tekijänoikeudella suojattu. Yleensä informaatio annetaan esittämällä sivulla ©-symboli yhdessä tekijänoikeuden haltijaa koskevan ilmoituksen ja vuosiluvun kanssa, esimerkiksi © TIEKE 2000. Suomessa symbolin käyttö ei ole tekijänoikeussuojan saamisen edellytys, mutta ei myöskään todiste tekijänoikeuden olemassaolosta. Sen käyttö kiinnittää kuitenkin huomion mahdolliseen tekijänoikeuteen ja on suotavaa, koska usein tekijänoikeuden loukkaus johtuu ajattelemattomuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli jotenkin vavahduttavaa tekstiä. Kun itse on terve, ei ehkä osaa asettua toisen tilanteeseen ja vaikka haluaisikin, niin ei vain osaa lohduttaa. Ei tiedä, miten sairasta pitäisi lähestyä ja pelkää sanovansa väärät sanat. Ehkä joillekin se on helpompaa, mutta toisille todella vaikeaa.

Ja kyllä se varmasti on myös niin, että oravanpyörässä ei kerta kaikkiaan tavallaan ennätä ajatelemaan muita, kuin niitä joita on 'pakko' ajatella, eli lähintä perhepiiriä. Ja onhan se pelottavaa niin kuin sanot - sairautta ei halua päästää lähelle, ettei vain itse romahda.

Ihanaa, että sinulla oli se miesystävä lähellä silloin. Eikä sitä välttämättä haluakaan montaa ihmistä lähelle.

Lasineito kirjoitti...

Tuo tekijän oikeus kirjoitus. Olen sen itselleni kopsannut ja ,kun en tiedä mihin olisin sen tallentanut.
Siinä se nyt on. Minulle muistutukseksi

Lasineito kirjoitti...

Kiitos myy.
Elämässä asiat menevät sairauden myötä uuteen järjestykseen.
Jokainen uusi päivä on lahja.
Ihan on itsestä kiinni miten tuon lahjan käyttää:)))